В США высокопоставленный демократ ушла в отставку из-за хакерского скандала

В США высокопоставленный демократ ушла в отставку из-за хакерского скандала

Фото: Getty Images

Со своих постов ушли еще несколько директоров.

Главный исполнительный директор Национального комитета демократической партии США Эми Дейси оставила свой пост на фоне скандала со взломом компьютерной системы, передает Associated Press.

Дейси сразу получила новую работу - она была нанята работающей с демократами консалтинговой компанией Squared Communications, которая находится в Вашингтоне.

Также своих постов ушли финансовый директор НДКП Брэд Маршал и глава его отдела по связям с общественностью Луис Миранда, - пишет ТАСС.

Нагадаємо, що раніше сайт WikiLeaks опублікував 30 322 електронних листів і прикріплених до них документів, відправлених з особистого сервера кандидата в президенти США Гілларі Клінтон.

Листи були відправлені під час її перебування на посаді держсекретаря США і охоплюють період з 30 червня 2010 року до 12 серпня 2014. Всього листування Клінтон налічує 50 547 сторінок.

Також на WikiLeaks з'явилися 19 252 електронних листів і 8034 доданих до них документів Національного комітету Демократичної партії США. Ця листування охоплює період з січня 2015 року до 25 травня 2016 року.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що Держдепартамент США відновив розгляд з приводу використання Клінтон особистого сервера для ведення службового листування по електронній пошті в період її керівництва відомством.

Скандал у зв'язку з електронною перепискою Клінтон розгорівся в березні 2015 року. З'ясувалося, що вона в порушення встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису електронної пошти, коли обіймала посаду держсекретаря. Сама Клінтон раніше заявляла, що вона навмисно не відправляла і не отримувала засекречені повідомлення зі своєї особистої електронної адреси.

 

Похожие темы:

Следующая публикация