Нотатки доктора Магди. Не там сіли

Нотатки доктора Магди. Не там сіли

Фото: Facebook/Арсен Аваков

Саакашвілі і Аваков сіли не там – і наслідки цього відчуває вся країна.

Колись президент РФ Борис Єльцин сильно обурився тим, що чиновники за круглим столом сіли не у відповідності до ієрархії. Міхеіл Саакашвілі та Арсен Аваков сіли не там – і наслідки цього відчуває вся країна.

Сьогодні будь-який конфлікт всередині української влади грає на руку Росії. Тому, хто не вірить цьому твердженню, варто передивитися новини російських телеканалів за 16 грудня. Ті повною мірою використали "подарунок" від представників української влади, смакуючи конфлікт Авакова та Саакашвілі.

Обидва, нагадаю, сприймаються Кремлем як його вороги, причому Саакашвілі – протягом доволі тривалого часу. Ситуація виглядає парадоксальною: українські політики власними публічними діями підривають імідж країни на міжнародній арені, надають низку доказів того, що Україна є failed state. Ще б пак – конфлікт на Національній раді реформ. До речі, ця словесна перестрілка тільки зайвий раз засвідчила те, що перетворення в Україні далекі від ідеальних і, швидше, здійснюються лише на словах.

Заклик "забиратися з моєї країни" у виконанні Арсена Авакова звучить більш ніж пікантно, адже провідниками однієї з небагатьох ефективних реформ – створення патрульної поліції - стали Ека Згуладзе та Хатія Деканоїдзе. Інші напрями діяльності МВС виглядають куди менш переконливими. А оприлюднення нібито відео зустрічі Саакашвілі з російським бізнесменом Мазепіним, виглядає вкрай непереконливим.

Поведінка учасників скандалу не дозволяє дійти висновку, що політика в Україні встала на європейські рейки. Аваков та Саакашвілі навіть не зробили публічної спроби подати у відставку, навпаки, вони лише розкручують маховик цього скандалу. Не має принципового значення, чи захищає в такий спосіб Арсен Борисович свого тезку-прем'єра, чи виконує Міхеіл Ніколозович політичну волю президента – їхні дії на тлі важкої економічної ситуації дозволяють Росії легше досягати цілей у гібридній війні: зневіри українців в успішному розвитку нашого державного проекту.

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація