"На х*й песимізм"

"На х*й песимізм"

Фото: Reuters

Або кілька думок щодо життя після рефрендуму у Нідерландах.

Так, православні, і інші достойні люди України! Словами того ж таки датського принца Гамлєта, з однойменного твору Подерв'янського, "ітогі підведем".

Ні, ясно, що підсумки референдуму ще має підвести їхній, голландський ЦВК, бо 32% плюс-мінус 3% означає від 29% до 35% (це явка).

Про 29% говорити немає чого. Шкода, що так не буде. А ще більше шкода, що Україні "шари" не буває.

Візьмемо найгірший з можливих варіантів 35% явка, 65% "проти", ну і хтось там "за".

Що це означає?

Для Брюсселя це означає знайти відповідь на питання, що легше - проігнорувати результати референдуму в якийсь спосіб, чи пояснити усьому світові, що для укладення договорів з ЄС іноземні партнери тепер мали би до початку переговорів з ЄК піти і вклонитися кожній голландській корові на референдумі?

Голландський уряд шукає відповідь на питання, що легше: проігнорувати в якийсь спосіб (в пристойних домівках допускається формулювання чи врахувати в якийсь не особливо обов'язковий спосіб) результати референдуму, чи виходити з угоди, яку вже підписали і навіть ратифікували?

Все може бути не відразу, але щось підказує, що проігнорувати референдум в якийсь елегантний спосіб може виявитися легше для усіх.

Організатори референдуму в Голландії інвестують в місцевих пабах чесно зароблені російські рублі і передають естафету натхненним організаторам референдуму про вихід з ЄС Великобританії (до речі, можливо, найсерйозніший наслідок референдуму в Голландії).

Українці, по-перше, спокійно продовжують виконувати угоду про асоціацію з ЄС (тепер не надто поспішаючи виконувати не особливо зрозумілі її моменти), а, по-друге, якщо не люблять ганьби, швиденько переобирають парламент і президента. Якщо гроші люблять більше, ніж не люблять ганьбу, то продовжують розтирати соплі про те, що офшори - це добре, а вибори - це погано.

Одним словом, за іншим влучним висловом Подерв'янського "на....й песимізм" - роботи багато у всіх.

Оригінал

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація