П'ять магічних лайфхаків грудня

П'ять магічних лайфхаків грудня

Фото: pixabay.com

Грудень - це період закінчення одного етапу нашого життя і початку нового.

Період із 25 листопада до 23 грудня у кельтському календарі дерев присвячений бузині. Цей період у кельтів знаменував темний час року і асоціювався зі смертю та трансформацією, адже за темним і холодним періодом зими наступить весна.

На грудень і місяць бузини припадає день зимового сонцестояння – час найтемнішої ночі у році і найкоротшого дня. Але після цієї моторошної доби світловий день поступово збільшуватиметься, тому пам'ятайте, що найтемніше – перед світанком.

Древні народи не оминали теми смерті. Наприклад, у курганах тих самих кельтів були знайдені поховальні камінці кремнію у вигляді листя бузини. Також листя цієї рослини було висічене між двома кам'яними плитами, демонструючи їхнє шанобливе ставлення до смерті.

Бузина пов'язана і зі стихією води та планетою Венерою. Із точки зору народної медицини, усі частини бузини мають лікувальні властивості. Ягоди та листя багаті на вітамін С. Тож ягоди бузини використовують для приготування варення, вина, оцту та сиропів. З листя виготовляють вушні краплі для лікування болю і запалення. З квіток роблять чай, який допомагаю подолати кашель.

Фото: pixabay.com

У магії листя та ягоди бузини використовуються для захисту та руйнування заклинань. За легендами, бузина у саду має захищати свого власника від біди. У Європі бузину часто садять і на кладовищах, щоб нібито захищати померлих від злих духів. Бузина пов'язана і із регенерацією, адже швидко виростає із гілочки, яка вкоренилася.

Щоб легко і безболісно пережити період кельтського місяця бузини, скористайтеся цими магічними лайфхаками:

1. Бузина - це дерево початку і закінчення, народження і смерті. Тому у грудні приділіть час спілкуванню зі старшими жінками вашого роду та родини, черпайте від них життєву мудрість, записуйте сімейні легенди та розповіді, довіртеся їм, як вчителям, поважайте їх.

2. У грудні скористайтеся медитацією бузини, суть якої полягає у пильному розгляданні вашого життя. Зараз найважчі моменти року виглядатимуть випуклими та великими, бо грудень – це час підбити підсумки. Та водночас це і час, щоб відпустити усі негаразди і пробачити себе за те, що вже зроблено. Ви не можете повернутися назад і щось змінити, але можете засвоїти урок і не повторювати своїх помилок, рухатися вперед. Визнайте це і згадайте ті хороші речі, які ви зробили протягом цього року.

3. Впродовж грудня помізкуйте над тим, що має "померти" всередині вас, щоб спокійно і легко рухатися життєвим шляхом далі. Позбавлятися від чогось боляче, але цей біль необхідний, щоб відпустити речі, обставини чи людей, які заважають нам розвиватися. Тому у грудні сміливо позбувайтеся внутрішніх "дияволів" і "народжуйтеся" заново з новими мріями, бажаннями та силами для дій у наступному році. Для візуального підсилення вашого бажання позбутися старого можете написати на папірці усе те, чого хочете позбутися, і потім спаліть цей папірець у вогні свічки, пам'ятаючи про пожежну безпеку. А далі починайте діяти, не чекаючи понеділка чи першого дня нового року. Тож у грудні не бійтеся позбуватися старого і будувати плани на наступний рік.

4. У грудні пам'ятайте про жертовність, про те, що ви можете віддати заради інших людей. Тому цього місяця відвідайте із подарунками, продуктами чи необхідними речами будинок для людей похилого віку чи дитячий будинок. Або ж допоможіть бабусі, яка живе у вашому під'їзді чи на вашій вулиці, можливо, їй потрібна допомога. Віддаючи щось, ми стаємо духовно багатшими. Але пам'ятайте, що добрі справи слід чинити безкорисливо.

5. За допомогою гілочок бузини можна позбутися негативної енергії і очистити те місце, де відбулася сварка, нещасний випадок чи перебувала хвора людина. Для цього візьміть кілька гілочок бузини і поступово повертаючись на усі чотири сторони світу попросіть вищі сили благословити це місце і забрати увесь його негатив. Наприкінці ритуалу просто розкидайте гілочки. Прибрати їх можна вже за кілька годин.

Гарного вам останнього місяця 2016 року і до зустрічі у 2017 році!

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на  facebook  і слідкуйте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація