Топ-10 фільмів, які подарують різдвяний настрій

Топ-10 фільмів, які подарують різдвяний настрій

Фото: ТСН.ua

Брюс Вілліс у костюмі рожевого кролика, сім'янин Ніколас Кейдж і діти напрокат – найтепліші фільмі під ялинку.

Брюс Вілліс у костюмі рожевого кролика, сім'янин Ніколас Кейдж і діти напрокат — найтепліші фільми під ялинку.

Можна довго сперечатися, які різдвяні фільми гідні ввійти до топ-10, але жоден із них не обійдеться без легендарного "Один удома", перегляд якого став уже своєрідною традицією. Натомість я свідомо виключив його зі свого списку, вирішивши нагадати деякі різдвяні фільми, про які ви могли вже й забути.

Тому вмощуйтеся зручніше — і гарного перегляду!

Помінятися місцями  (1983)

Мільярдери брати Дюк укладають незвичне парі — один із них запевняє, що з управлінням великою компанією може впоратися навіть неосвічений пройдисвіт. Аби підігріти суперечку, вони ставлять на кін один долар. Це парі руйнує життя бізнесмена Луї Вінтропа — його підставляють і звільняють, а на його місце взяли шахрая Біллі Рея Валентайна, якому запропонували очолити фірму. Однак багатії не підозрюють, що їхня суперечка ціною в один долар може закінчитися для них втратою цілого статку. 

Гремліни (1984)

Його не можна мочити, годувати після 12-ї години і виставляти на сонячне світло. Такі нескладні інструкції Рендал отримав, коли купляв різдвяний подарунок синові — пухнасту істоту могвай, якій дав ім'я Гізмо. Але син Рендала Біллі випадково проливає на Гізмо воду, через що той породжує ще 5-х подібних істот. Тільки вони трохи інакші — виглядають злюками. Пізніше Біллі годує їх після 12-ї, ті перетворюються на кокони, з яких вилуплюються монстри, що починають тероризувати місто. 

Нова різдвяна казка (1988)

Френк Крос — не та людина, яка буде радіти мелодії різдвяних дзвоників. Його улюблений звук — шурхіт зелених купюр. Він заможний власник телеканалу, холоднокровний і безжальний бізнесмен — такі будь-кому свято зіпсують. Але так продовжуватися не може, тому за Френка беруться духи Різдва. "Нова різдвяна казка" — новий погляд на діккенсівського Скруджа. Це класика серед різдвяних фільмів, яка підніме настрій та ідеально доповнить останні тижні цього року. 

Міцний горішок (1988) і Міцний горішок 2 (1990) 

Різдво — найкращий час, аби захопити хмарочос чи літак. Принаймні так вважають терористи. У першій частині культового бойовика поліцейський із Нью-Йорка Джон Макклейн приїздить до дружини в Лос-Анджелес, щоб разом зустріти Різдво. Ця поїздка обертається на місію порятунку. Він сам-на-сам протистоїть терористам. У другій частині, також під Різдво, терористи захоплюють міжнародний аеропорт, і Джон знову опиняється в епіцентрі подій. 

Норт (1994)

Норт — підліток із середньостатистичної американської сім'ї. У нього є дах над головою, всі іграшки, які він тільки забажає, друзі, хороша школа. Також у нього є тато та мама. Але вони його не цінують і не помічають. Одного дня Норт вирішує змінити все у своєму житті. І починає зі зміни батьків. Через телебачення про його проблему дізнається увесь світ. Усиновити Норта захотіли багато родин із різних країн. Подорожуючи, Норт намагається зрозуміти: чи справді його так не любили вдома? 

Диво на 34-й вулиці (1994)

У шестирічної Сьюзан немає тата. Дівчинка не вірить у Санта-Клауса. Вона, як і всі діти, пише список подарунків під ялинку, але для мами, бо саме вона їй колись відкрила секрет, що Санти не існує. Але іграшки, які вона замовляє мамі — не те, чого вона хоче насправді. Її найзаповітніші бажання — новий дім, мати тата і братика. Однак у те, що вона може отримати такі подарунки, Сьюзан не вірить. Та все змінюється, коли дівчинка зустрічає справжнього Санту… у торговому центрі. 

Дитина напрокат (1995)

Світ бачив багато бізнес-ідей, але ідея Гаррі Габера перевершила їх усі: він вирішив здавати дітей напрокат. Директор дитячого будинку Кліф Габер на День подяки їде у відпустку і просить свого батька Гаррі наглянути за дітьми. Той, своєю чергою, бере трьох онуків і відвозить їх до молодої пари, яка хоче спробувати себе у ролі батьків. Стрічка підкупляє гумором, простотою, наївністю і зворушливими сценами. І хоч події відбуваються на тлі Дня подяки, атмосфера все ж передноворічна. Хороший фільм під ялинку. 

Сім'янин (2000)

Холостяк Джек Кемпбелл має все, про що мріють мільйони: квартиру з видом на Мангеттен, останню модель "Феррарі", топове місце в інвестиційній компанії і рахунок у банку з шістьма нулями. Усіх своїх співробітників Джек змушує працювати у переддень Різдва — сімейні цінності для нього не мають значення. І якраз у цей день про себе нагадує та, яку він покинув заради приголомшливої кар'єри. Проте за кілька годин до свята стаються просто неймовірні події, і Джеку випадає шанс дізнатися, що було б, якби він обрав кохання, а не кар'єру.

Ельф (2003)

Ще маленьким Бадді побачив Санта-Клауса на власні очі. Поки Санта розкладав подарунки у шкарпетки і під ялинку, малий заліз до нього у мішок. Так він опинився у канцелярії Північного Полюсу, де його всиновив один із ельфів. Вже у дорослому віці Бадді дізнається правду про своє походження і вирішує відправитися до Нью-Йорка, аби знайти свого справжнього батька. 

Чотири Різдва (2008)

Бред і Кейт дуже щасливі разом, однак планів одружуватися не мають. Це й не дивно — в обох батьки розлучилися. Повторювати їхні помилки закоханим зовсім не хочеться. У переддень Різдва вони мають побувати у гостях у кожного з батьків, отже, пережити чотири Різдва за один день. "Чотири Різдва" — це чудова комедія, яка зігріває різдвяним теплом у ці холодні грудневі дні і нагадає про важливість родини і традицій. 

Приєднуйтесь також до групи ТСН.Блоги на facebook і стежте за оновленнями розділу!

Повʼязані теми:

Наступна публікація